Wie zijn wij?


Elly Greuter, viool

Robert de Kok, gitaar

Onze achtergrond

Par hasard, een Franse uitdrukking, betekent: per ongeluk, bij toeval. Robert de Kok, destijds gitarist bij het “Stookerskoor Den Helder”, startte in 2000 met 2 accordeonisten het ensemble Par Hasard.
Tijdens een optreden van Par Hasard op de Dag van De Muziek in Den Helder liep toevallig de violist van het Stookerskoor, Ton van Ooijen, voorbij met zijn viool.
Ton vroeg, of hij mee mocht spelen en dat klikte meteen. Helaas moesten de accordeonisten na enige tijd afhaken. Robert en Ton gingen toen als duo verder en pasten het repertoire wat aan, waardoor het accent nog meer op de streekmuziek kwam te liggen.
Na enige tijd kwam Elly Greuter ons met haar viool versterken, waardoor we meer mogelijkheden kregen. Robert heeft met zijn gitaar een klassieke achtergrond, wat nu goed van pas komt.
Ton is ook klassiek geschoold, maar zijn passie is de volksmuziek, en dan zeer uitgebreid, met veel ervaring in balkan- en russische muziek. Maar eigenlijk is hij “in” voor allerlei genres.
Ook Elly heeft een klassieke achtergrond. Ze heeft orkestervaring, maar speelde ook in kleiner verband, onder andere Scandinavische muziek. Kortom: voor de tweede keer was het puur toeval, dat we elkaar tegenkwamen en dat het ook zo klikte.   Helaas is Ton in juni 2020 helemaal gestopt met spelen: hij vond, dat hij er na 74 (!!) jaar spelen nu een punt achter moest zetten. Hierdoor is Par Hasard weer terug in de tijd en een duo geworden zoals voorheen.